טירמיסו מנגו ללא סוכר
רכיבי המוצר
לבסיס הביסקוויט
- 220 גרם קמח
- 150 גרם אריתריטול (תחליף סוכר)
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 50 מ"ל שמן קנולה
- 250 מ"ל מים מוגזים
לקרם ולשכבות
- 400 גרם תחליף קווארק טבעוני (או גבינה לבנה רגילה למי שאינו טבעוני)
- 250 גרם שמנת צמחית להקצפה
- חצי אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות
- 30 גרם שבבי קוקוס
הוראות הכנה
הכנת בסיס הביסקוויט
ערבבו את כל מרכיבי הבסיס (קמח, אריתריטול, אבקת אפייה, מלח, שמן ומים מוגזים) עד לקבלת תערובת אחידה. מרחו את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בתנור מחומם ל-180 מעלות (אויר חם) למשך 10 דקות. הניחו להתקרר.
הכנת הקרם
ערבבו את תחליף הקווארק עם 2 מקלות INSTICK בטעם מנגו עד שהטעם מתפזר באופן אחיד. הקציפו את השמנת הצמחית לקצפת יציבה והוסיפו אותה בעדינות לקרם המנגו בעזרת מרית.
הרכבת הכוסות
חתכו עיגולים מהבסיס הביסקוויט בעזרת הכוסות שבהן תגישו. הניחו בכל כוס 3 שכבות לסירוגין: שכבת ביסקוויט, מעט קוביות אננס, ושכבת קרם מנגו. חזרו על התהליך עד למילוי הכוס.
קישוט וקירור
פזרו מעל כל כוס שבבי קוקוס (או אבקת קקאו אם מעדיפים). הכניסו למקרר למשך הלילה כדי שהטעמים ייספגו. הגישו קר ותיהנו!